Pages

13 Eylül 2014 Cumartesi

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR


MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
50 gr. kasar peyniri
3 kaşık tereyağı
2 çorba kasigi un, tuz




YAPILIŞI

Karnabaharlar temizlendikten ve yıkandıktan sonra tuzlu suda haşlanır.
Bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. Koyulaşınca
atesten indirilir. Beşamel sosunuz koyu olursa az daha süt ekleyin.
Eğer topaklanırsa blendırdan geçirin. Borcam yağlanır, borcamın içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazırlanan sos dökülür ve
rendelenmis  kasar peyniri serpilir. Ben üzerine az karabiber serpiyorum.
Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir ve servise sunulur. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder