Pages

12 Mart 2013 Salı

Tatlı Krizi ile Başa Çıkmak Zor Değil

Pek çok kişinin en büyük sorunu az yemek yediği halde tatlılara, çikolatalara, gofretlere, şekerli gıdalara dayanamamak.Ama çaresiz değilsiniz, biraz gayret ve irade ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.


1-) Diyetteki size verilen ve doymanızı sağlamaya yardımcı et,tavuk,balık,yağsız peynir, bakliyat gibi tok tutucu gıdaları mutlaka tüketin. Eğer bunları yeterince tüketmezseniz sürekli açlık hissiniz olabilir. Ve doymak için de karbonhidrat ve tatlılara yönelebilirsiniz. 

2-) Krom hapları veya içinde 7 şifalı madde bulunan bitkisel destekleri kan şekerinin dengelenmesine ve tatlı krizlerine karşı yardımcı olabilir. İnsülin direnci olan kişilerde de yardımcıdır. 

3-) tatlı krizi geldiğinde önce parmağınızın ucuyla biraz tuza banın ve tuzu yalayın. Daha sonra yine devam ederse yarım tatlı kaşığı balı ağzınıza alın ve yavaşça emin. Yine devam ederse 2 adet kuru kayısıyı peş peşe ağızda yavaşça adeta emer gibi eze eze yiyin. Sürüyorsa 1 parmak kadar bitter çikolatayı ağza bölerek alın ve yavaş yavaş emerek tüketin. Tüm bu işlemleri yaptığınızda gerçekten de tatlı krizinin yumuşadığını hissedeceksiniz. 

4-) Tarçın da kan şekerini dengeleyici etkisinden dolayı kan şekeri yüksek olan veya sürekli tatlı yemek isteyenlere yardımcı olabilecek bir baharattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder